Wandelingen rond het Italiaanse Iseomeer


Het kleine en vrij onbekende Iseomeer is een van de meest pittoreske Italiaanse meren en de ideale omgeving voor een relaxte wandelvakantie.

                        

Behalve recreëren op het water is de aantrekkelijke omgeving van het Iseomeer een ideale bestemming voor wandelaars. Er is een groeiend aanbod van hotel naar hotel wandeltochten, dit betekent ontspannen wandelen zonder bagage, een taxi brengt je koffers naar de volgende accommodatie. 

Verder zijn er wandelpaden vanuit bijna elk dorp langs het Meer van Iseo. Bijvoorbeeld vanaf het charmante dorp Sale Marasino. Boven het dorp ligt de L’Antica via Valeriana, een makkelijk wandelpad dat de route volgt van een eeuwenoude weg langs wijngaard- terrassen, olijfgaarden en de oevers van het meer. Volg de route naar het zuiden, naar het plaatsje Sulzano en geniet van de indrukwekkende uitzichten over het Iseomeer en Monte Isola. 


Het eilandje Monte Isola ligt in het Iseomeer en een aanrader voor liefhebbers van  idyllische wandelingen. Vanuit het fotogenieke plaatsje Peschiera lopen er een aantal aantrekkelijke (en korte) wandelroutes over het eiland. Onder andere een mooie tocht naar het dorp Carzono. De bekendste wandeling van Monte Isola is het steile wandelpad van het dorpje Cure naar het bijzondere kerkje van Madonna della Ceriola.

Overzicht van diverse wandeltochten
rondom het Iseomeer, Franciacorta en Valcalepio
Nog meer wandelroutes langs het meer en Lombardije
Een aantal wandelroutes in de omgeving van Sale Marasino