The Floating Piers tussen Monte Isola en Sulzano

Drijvende loopbruggen over het Iseomeer, van installatiekunstenaar Christo
Het Iseomeer was tussen 18 juni en 3 juli 2016, onderdeel van het kunstproject 'The Floating Piers' van de beroemde installatiekunstenaar en architect Christo. De 80 jarige kunstenaar is vooral bekend geworden door het 'inpakken' van gebouwen en objecten, waaronder Pont Neuf in Parijs en de Rijksdag in Berlijn. In de zomer van 2014 heeft Christo verschillende locaties gespot bij een aantal Noord-Italiaanse meren, en hij vond het Iseomeer het meest inspirend voor zijn Floating Piers.

Lopen over het 'water' van Sulzano naar Peschiera Maraglio en San Paolo
Bezoekers van het 16-daagse project liepen over een drijvend wandelpad dat bestond uit, met geel nylon bedekte, pontons. De drijvende loopbruggen werden opgebouwd uit ongeveer 200.000 polyethyleen blokjes, die bedekt werden met 70.000 vierkante meter geel gekleurd, geweven nylon. De Floating Piers verbonden het plaatsje Sulzano met het dorpje Peschiera Maraglio, op Monte Isola en vandaar liep het pad verder naar het piepkleine eilandje San Paolo. Het kunstwerk liep nog circa anderhalve km door in de straten van Sulzano en Peschiera Maraglio. Het spraakmakende project was ook zichtbaar vanaf de omliggende bergen.

Iseomeer - Floating Piers van Christo
Opbouw van The Floating Piers van Christo bij Peschiera Maraglio

The Floating Piers trok circa 1.2 miljoen bezoekers

De installatie heeft het Iseomeer en Monte Isola veel bekendheid en bezoekers opgeleverd, toch waren er ook tegengeluiden te horen van enkele bewoners van het gebied. Men vond het een aantasting van de natuurlijke schoonheid van het Lago d'Iseo en het eiland Monte Isola en sommige inwoners waren bezorgd over de grote aantallen bezoekers die de kleine dorpjes overspoelden. Men verwachtte ongeveer 500.000 bezoekers, uiteindelijk werden dat er ruim 1.2 miljoen! Na afloop van de tentoonstelling werden alle gebruikte materialen verwijderd en gerecycled.

Floating Piers - Iseomeer
Isola San Paolo was 16 dagen verbonden met Monte Isola door Floating Piers
 Tips Iseomeer

Bootdiensten Iseomeer

Er zijn regelmatige veerdiensten
tussen de stadjes aan het Meer
van Iseo en Monte Isola.


Accommodatie omgeving Iseomeer

Via de website van Booking.com kun je gemakkelijk verschillende hotels vergelijken en boeken rondom Iseo en Brescia.